Rumba

La rumba catalana és un gènere musical que desenvolupa la comunitat gitana catalana a la ciutat de Barcelona des de mitjans dels anys 50, prenent ritmes que deriven de la rumba flamenca amb influències de música cubana i rock & roll.


Va néixer a les comunitats de gitanos catalans del barri de Gràcia, al carrer de la Cera del Raval i Hostafrancs. La comunitat gitana d'aquests barris té un assentament històric i és catalanoparlant en la seva integritat, com les que s'assenten a Vic, Tàrrega, Lleida o la Camarga francesa, usant la llengua catalana en les seves relacions, a més del castellà i el va calar, també en les seves manifestacions musicals.


El gènere es fonamenta en una fusió de cants catalano-andalusos d'aire lleuger amb les claus bàsiques de la música afrocubana. Les seves senyes antropomètriques, ritme de 4 / 4, patrons del són i la guaracha. Instrumentalment acompanya veus i palmes amb guitarra espanyola, bongos, güiro, als quals més tard s'incorporen timbals, congues, petites percussions, piano, vents, baix elèctric i teclats electrònics.


Els tres artistes que donen relleu i marquen el gènere des dels seus inicis a Barcelona són: Antonio González "El Pescaílla", Peret, i Josep Maria Valentí "El Chacho", seguits posteriorment amb gran popularitat pel duo Los Amaya. En els anys 70, Gato Pérez redescobreix la rumba catalana, obrint una nova època en el gènere i passant a formar part de la seva història amb les seves creacions musicals.


Ja en els anys 80 i en els anys 90, els Gipsy Kings i Los Manolos tornen a donar nova empenta a la rumba catalana, i en els últims temps han destacat grups com Ai, ai, ai, Sabor de Gràcia, Estopa, El Chinchilla , Melendi, Muchachito Bombo Infierno, Gertrudis o La Troba Kung Fú.


IMATGES

  • Rumba
  • Rumba
  • Rumba
  • Rumba
  • Rumba
  • Rumba

VÍDEOS

  • Rumba
  • Rumba

Orquestra conjunt, duo, trio i quartet musical de Barcelona per ballar, estil musical Rumba

Solimar és un conjunt músical de Rumba de Barcelona i d'altres estils musicals, ideal per a les seves cel·lebracions i festes. Demani'ns pressupost!


Solimar


Els millors èxits per ballar cantats en directe, repertori variat a mida per cada ocasió, amb música dels anys 60, 70, 80, 90, 2000s i actuals, balls de saló, balls d'envelat i molta marxa, per tenir el millor ambient a la vostra festa.


15 anys d'experiència fent amics a centenars d'actuacions arreu del país, fent ballar públics de totes les edats.


Oferim un servei professional, amb serietat en el tracte i atenció personalitzada.


Assegureu l'èxit de la vostra festa.


Demaneu informació i pressupost:

info@solimarmusica.com

93.512.24.13


Serveis que us oferim:Estils musicals:Youtube

Plugins xarxes socials