Merengue

El merengue és un estil musical i de ball originat en el Carib, específicament a la República Dominicana a principis del segle XIX.


En els seus orígens, el merengue era interpretat amb instruments de corda (bandúrries). Anys més tard, els instruments de corda van ser substituïts per l'acordió conformant, juntament amb la güira i la tambora, l'estructura instrumental del conjunt de merenga típic. Aquest conjunt, amb els seus tres instruments, representa la síntesi de les tres cultures que van conformar la idiosincràsia de la cultura dominicana. La influència europea ve a estar representada pel Acordió, l'africana per la Tambora (tambor de dos pegats), i la taína o aborigen per la Güira.


Encara que en algunes zones de la República Dominicana, especialment en el Cibao i en la Línia Nord-oest, hi ha encara conjunts típics amb característiques similars aquells pioners, aquest ritme va anar evolucionant durant tot el segle vint. Primer, amb la introducció de nous instruments com el saxòfon i més tard amb l'aparició d'orquestres amb complexes amb seccions instrumentals de vents. Aquest ritme ha tingut actors notables com Els Germans Rosario, Fernando Villalona, Sergio Vargas, Joseito Mateu, Francis Santana, Vinicio Franco, Luis Alberti, Johnny Ventura, Félix del Rosari, Wilfrido Vargas, Carlos Manuel "El Safir", Pochy Família, Joan Luis Guerra, Toño Rosario, Eddy Herrera, entre altres.


IMATGES

  • Merengue
  • Merengue
  • Merengue
  • Merengue
  • Merengue
  • Merengue

VÍDEOS

  • Merengue
  • Merengue

Orquestra conjunt, duo, trio i quartet musical de Barcelona per ballar, estil musical Merengue

Solimar és un conjunt músical de Merengue de Barcelona i d'altres estils musicals, ideal per a les seves cel·lebracions i festes. Demani'ns pressupost!


Solimar


Els millors èxits per ballar cantats en directe, repertori variat a mida per cada ocasió, amb música dels anys 60, 70, 80, 90, 2000s i actuals, balls de saló, balls d'envelat i molta marxa, per tenir el millor ambient a la vostra festa.


15 anys d'experiència fent amics a centenars d'actuacions arreu del país, fent ballar públics de totes les edats.


Oferim un servei professional, amb serietat en el tracte i atenció personalitzada.


Assegureu l'èxit de la vostra festa.


Demaneu informació i pressupost:

info@solimarmusica.com

93.512.24.13


Serveis que us oferim:Estils musicals:Youtube

Plugins xarxes socials